A lapra szerelt házzal rengeteg időt spórolhat

A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy az elképzelésekhez képest ez jóval később történik meg, a munkálatokkal ugyanis szinte kivétel nélkül elcsúsznak a munkások. Vagy azért, mert az időjárás nem kedvez a munkának, esetleg nem tudják időre beszerezni a szükséges alapanyagokat, eszközöket. Mivel az egyes munkafolyamatok szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ezért, ha egy valaki nem tudja időben teljesíteni a feladatát, az az egész házépítésnek megnöveli az időigényét.

A lapra szerelt ház egyik nagy előnye, hogy nem kell tartani az időbeli csúszásoktól.

A munka nagy része üzemi körülmények között zajlik, ami azt jelenti, hogy az olyan külső tényezők, mint amilyen például a hely adottságai vagy az időjárási elemek, illetve azok változása, nem hátráltatják a feladatok elvégzését. A modern technológiának köszönhetően a szakemberek pontosan tudják, hogy milyen típusú és mennyiségű alapanyagra, eszközre van szükségük a lapra szerelt ház megépítéséhez.

Éppen ezért nem áll fenn annak a veszélye, hogy nem tudják tartani a határidőket, mint ahogy a hagyományos házépítés esetében, amikor is hiába készülnek pontos kalkulációk, a csúszás szinte kikerülhetetlen. Amennyiben egy lapra szerelt házat választ otthonának, akkor sokkal hamarabb beköltözhet az ingatlanba, mint ahogy azt gondolja. A készházak esetében pedig tényleg költözésre kész állapotban kapja meg az álom otthonát.