A szeglemezes tető kalkulátor a tényleges árakat mutatja

A hagyományos tetőszerkezet helyett például az építtető választhat szeglemezes tetőt is.

Mi a különbség a két típus között?

Ez utóbbi esetében a faanyagot nem csavarok és ékek segítségével rögzítik a szakemberek, hanem speciális kialakítású, masszív acél elemekkel.

A tető vázát a szeglemezekkel rögzített rácsos tartók képezik, amik nem a helyszínen készülnek, hanem üzemi körülmények között egy építésre kijelölt helyen. Nagy előnye, hogy az időjárás változása nem befolyásolja a munka minőségét, időigényét.

Szintén pozitívum, hogy a szeglemezes tető kalkulátor láttán az építtető már a munkálatok elkezdése előtt számot vethet arról, hogy mekkora kiadást fognak eredményezni az építéssel kapcsolatos munkálatok.

Ez sok esetben egy lényeges szempont, hiszen általában csak egy adott költségkeret áll rendelkezésre a házépítéshez. A hagyományos házak felépítésekor igen kellemetlen szituációkat szül, amikor az építésvezető bejelenti: a tető felépítésével kapcsolatos költségek időközben bizony megnőttek. Ezzel szemben a szeglemezes tető kalkulátor tényleg azokat az összegeket mutatja, amit az építtetőnek ki kell fizetnie.

A díjak a munkálatok megkezdése után sem változnak, hiszen a szakemberek előzetesen kiszámolják, hogy mekkora mennyiségű alapanyagra, illetve eszközökre lesz szükségük, a munkavégzés alatt pedig nem keletkeznek olyan tényezők, amik módosítanák a költségvetést.