Hogyan zajlik a könnyűszerkezetes ház építése?

Ha eddig a hagyományos építkezések forgatókönyvében gondolkodott, akkor most egy teljesen új világot ismerhet meg, ahol a stabilitás, a kiszámíthatóság és a nagyfokú minőség adja a megingathatatlan bizalom-alapot. Mi az, ami a tradicionális otthonteremtésre jellemző? A kiszámíthatatlanság. A munkaidő a munkálatok megkezdése után nem egyszer gyarapodik, lévén nem lehet előre megjósolni megannyi körülményt (például időjárás, alapanyag hiány, ügyintézési nehézségek stb.). Vagyis a kiadások úgy gyarapodhatnak, hogy maga a folyamat nem haladt előre egy hangyányit sem. Ezzel szemben mire képes a nagypaneles technológia? Irányíthatóságra és megingathatatlan kalkulációra.

A gyártmány tervek elkészítése során a statikai méretezések és elektronikai, gépészeti munkatervek is a helyükre kerülnek. A papírra vetett elképzeléseket felülbírálhatja és módosíthatja álmai fényében. Ha tökéletesnek ítéli a szeme elé tárul látványtervet, akkor engedélyezése után indulhat a CNC vezérelt gyártósori munka. Ez az a szakasz, ami pusztán pár napot vesz igénybe, mivel a rendszer döbbenetesen tempósan, mégis precíz megbízhatósággal dolgozik, előállítva kuckója elemeit: a fal- és födémpaneleket, valamint a tetőszerkezetet.

 

A könnyűszerkezetes ház építése időgazdálkodásban is verhetetlen!

 

Pár nap leforgása alatt kézzel foghatóvá válhat kuckója, amit némi logisztikázás után a helyszíni kiszálláson ténylegesen eggyé varázsolunk. Azon túl, hogy az idővel takarékosan járhat el az anyagiakban is hasonlóakat tapasztalhat, ugyanis a kezdetben meghatározott árkalkuláció nem változik, módosul, ezzel maximális biztonságot teremtve.