A generál kivitelező a testet öltött felelősség!

Nos, több modell közül is válogathat akkor, amikor otthonának megépítése a célja. A többvállalkozós alternatíva esetén, ahogy az az elnevezésből is kitűnően látszik több vállalkozó munkálkodik az otthona megteremtésén, aminek bizony könnyen kárát láthatja, mivel így a felelősség elaprózódik. Mindenki vállal valamennyit az egészből, ám egységesen egyetlen személy, vagy cég nem vonható kérdőre, ha esetlegesen problémákat tapasztal. Márpedig minél többen dolgoznak egy adott projekten, annál nagyobb a veszélye annak, hogy valami balul sül el. Ez különösen igaz akkor, amikor a vállalkozók nem egy cég égisze alatt tevékenykednek, hanem külön gárdákként végzik a számukra kijelölt feladatköröket.

Ezzel szemben az egyvállalkozós variáns sokkal áttekinthetőbb rendszer, hiszen egy valaki, mégpedig a generál kivitelező a felelős mindenért. Még akkor is, ha szakági alvállalkozókkal is dolgoztat. Innentől kezdve pontosan lekövethető minden egyes folyamat. Probléma esetén azonnal tudható, hogy ki a felelős, de alapvetően nem a hibafókuszban keresendő a legnagyobb pozitívuma ennek a megoldásnak.

Azáltal ugyanis, hogy egyetlen kézben összpontosulnak a munkálatok hihetetlen precizitás, profizmus és gyorsaság érhető el. Sem a túlaprózódástól, sem a szétdarabolódástól nem kell tartani, ráadásul a munkafolyamatok közötti átmenet is gyorssá, gördülékennyé, sőt harmonikussá avanzsálhat. Ilyen körülmények között a végeredmény nagyfokú minősége megkérdőjelezhetetlen, vagyis egyetlen kézben tartva valósulhat meg álmai otthona, olyan módon, ahogy azt ön jónak, megfizethetőnek látja.