A gyorsház miért jobb, mint a hagyományos?

Nem egy háztulajdonostól lehet hallani, hogy alig várta már, hogy véget érjen az építkezés, mert az egész egy rémálom volt. Az építési idő elhúzódása, a nagymennyiségű építési hulladék, az utólagos átalakítási munkák és az időközben felmerülő plusz költségek is mind olyan tényezők, amik rendszerint megkeserítik az építtetők életét.

Ezzel szemben a gyorsház felépítésének rengeteg előnye van. Rögtön az első, hogy a gyorsházak esetében az építési folyamat sokkal egyszerűbb és ez által gyorsabb, hiszen az építés nem a helyszínen zajlik, hanem a gyárüzemben, ahol mérnöki pontossággal építik meg az elemeket. A téglaházak esetében ráadásul még a száradási időt is ki kell várni, ami jelentősen megnöveli az időtartamot.

A gyorsházak építésekor sokkal kevesebb hulladék keletkezik, hiszen a helyszínen a szakemberek már csak összeillesztik a korábban elkészített elemeket. Mivel nem keletkezik nagymennyiségű törmelék, ezért az építtető a szemét elszállításának költségét is megspórolhatja. Amennyiben utólag kiderül, hogy a kényelem szempontjából érdemes lenne átalakítani a szerkezetet, akkor a gyorsházak esetében ezt gördülékenyen meg lehet oldani, hiszen csak az elemeket kell átrendezni vagy kicserélni. A téglaház átalakítását viszont nem lehet kivitelezni bontás nélkül, ami nem csak hulladékot és zajt okoz, hanem plusz költségeket is eredményez. A gyorsház árak nem változnak, míg a hagyományos építkezés során váratlan kiadások keletkezhetnek.