A házépítés menete lépésről lépésre

Ilyenkor úgy tűnik, hogy a házépítés menete is csak véletlenszerűen alakul, és nincs előre eltervezve, hogy épp melyik feladatok végzik el a szakemberek. A könnyűszerkezetes, úgy nevezett készházak esetében viszont teljesen más a helyzet, ugyanis már az előtt le van fektetve a munkafolyamat menete, mielőtt elhelyezésre kerülnének az első alappillérek.

Ebben az esetben lényegében egy jól kidolgozott szolgáltatáscsomagot vásárol, és minden egyes tételnél meghatározásra kerül az alapanyag szükséglet, a munkadíj, valamint a határidő. Ez hatalmas előnyt jelent, hiszen jó előre be tudja kalkulálni a házépítéssel kapcsolatban felmerülő idő-, energia-, valamint pénzráfordítást. Mivel a házépítés menete többségében nem a helyszínen zajlik, hanem üzemi körülmények között, ezért csekély esély van arra, hogy az időjárás vagy bármilyen más tényező megzavarja a munkálatokat.

Ami a kiadásokat illeti, azokat sem rejtjük véka alá, sőt, mi több, minden egyes szolgáltatás árával kapcsolatban részletes tájékoztatást adunk. Amennyiben a készház rendelés mellett dönt, akkor a házépítés menete az alapok lefektetésével kezdődik, és az utolsó járólap letételével végződik, tehát egy komplett épület kulcsát kapja kézhez, melybe akár már aznap beköltözhet a családjával.