A könnyűszerkezetes ház előnyei

könnyűszerkezetes házkönnyűszerkezetes házak hazánkban is egyre népszerűbbek, ami nem is csoda, hiszen számtalan előnnyel rendelkeznek; ezeket mutatjuk be alábbi cikkünkben.

könnyűszerkezetes ház egyik legfontosabb előnye a gyorsaság: az építésének és kivitelezésének átfutási ideje körülbelül 60-90 nap, de ez természetesen a körülményektől függően változhat. Emellett a könnyűszerkezetes házak energiatakarékosak, kiváló hő- és hangszigeteléssel rendelkeznek, így a felfűtési időtartam rövid, a fűtési költségek pedig drasztikusan - mintegy 30-50%-kal - csökkenthetőek. Ennek oka, hogy a könnyűszerkezetes házak esetében a homogén anyagfelhasználásnak köszönhetően nem alakulnak ki hőhidak.

könnyűszerkezetes házak további előnye, hogy a teherhordás a külső falakra helyezhető, így a belső terek átalakítása rugalmas; a falakban húzódó vezetékek - fűtés, elektromosság, víz - is könnyen áthelyezhetőek. A helytakarékosság szintén olyan előny, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül: a falak vékonyabbak a téglából készültekkel szemben, így 10%-kal nagyobb hasznos alapterületet érhető el.

Hazánkban ugyan annyira nem releváns, de érdemes tudni, hogy a könnyűszerkezetes házak ellenállnak a földrengéseknek is, ami a rugalmas vázszerkezet és a csuklós kapcsolatokkal kialakított oszlop-gerenda rendszernek köszönhető. És ha már katasztrófa, a tűzről is ejtsünk pár szót, ugyanis ez gyakran kerül szóba hátrányként, hiszen a könnyűszerkezetes házak szerkezete fából készül. Ennek ellenére kijelenthető, hogy magas szintű tűzvédelemmel rendelkeznek, mivel a gipszkarton borítás 20-40 perc tűzgátlást biztosít, ráadásul a vázszerkezetet kitöltő ásványi anyagú hő- és hangszigetelések sem éghetőek.

Sokan gondolják, hogy egy könnyűszerkezetes ház nem bírja olyan sokáig, mint egy hagyományos téglaépület, ám ez sem igaz: külföldön fellelhetőek akár 100-200 éves könnyűszerkezetes házak is!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!