A könnyűszerkezetes ház építése valóra vált álom

Ugyanakkor a megvalósítás fázisa sok esetben nem olyan, mint amire számítanak az építtetők, mert közben olyan problémák adódhatnak, amikre a szakemberek nincsenek felkészülve. Esetleg a helyszínen akadnak zavaró tényezők pl. a hely adottságai vagy az időjárási viszonyok, amik nehezítik, hátráltatják a munkát. A könnyűszerkezetes ház építése során azonban nincsenek meglepetések, nincsenek gátló körülmények.

Hogy lehetséges ez?

Úgy, hogy az épület nagy része üzemi körülmények között készül, ahol előre letesztelt automatizált folyamatok révén kerülnek kialakításra az egyes elemek. Ez egyben azt is jelenti, hogy sokkal a könnyűszerkezetes ház építése sokkal gyorsabb, mint a jól megszokott, hagyományos otthonoké. A szakemberek fogják az előregyártott elemeket, helyszínre viszik, majd pedig ott összeállítják.

Amennyiben a megrendelő készházat kér, akkor minden egyéb teendőt is elvégeznek pl. villanyszerelési munkák, burkolás, falfestés, belső építészet, hogy a tulajdonosnak tényleg csak az legyen az egyetlen dolga, hogy beköltözzön az új otthonába, aminek minden szeglete olyan, mint amilyennek megálmodta. A könnyűszerkezetes ház építése előtt precíz kalkuláció készül, ami a későbbiekben sem változik, tehát a megrendelőnek pontosan azt az árat kell megfizetnie, amire az árajánlat kérésekor igent mondott. A tervezhetőség, megbízhatóság és rugalmasság miatt a könnyűszerkezetes épületek remek alternatívát jelentenek azoknak, akik számára e tényezők prioritást élveznek.