A könnyűszerkezetes házak építésének folyamata az elejétől a végéig

könnyűszerkezetes házak építésekönnyűszerkezetes házak építése nem a földmunkával kezdődik, hanem ennél sokkal korábban  - az alábbiakban a teljes folyamatot írjuk le.

könnyűszerkezetes házak építésének első lépése természetesen a tervezés. Ha megvan az elhatározás - és esetleg már az építési telek is -, akkor ki kell találni nagy vonalakban, hogy milyen házat szeretnénk, hány főre, mekkora alapterülettel, és milyen megoldásokra lehet szükség a komfortos élethez. Ezek után jöhet a tényleges tervezés, amihez építészre van szükség, majd a kész terveket engedélyeztetni kell.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy a készházak esetében erre nincs szükség, hiszen a tervek már készen állnak.

Ha megszereztük rá az építési engedélyt, elkezdődhet a könnyűszerkezetes ház tényleges építése, ami az alapozással indul, amely többféleképpen is kivitelezhető. A talajviszonyokat figyelembe véve a legtöbb esetben sávalapozás készül, de a lemezalapozás is lehetséges, sőt, akár pince, vagy szuterén is kialakítható.
Az alapozás során kerülnek beépítésre a szükséges vízvezetékek, és a vízzáró szigetelőréteg elhelyezésével válik teljessé az alap.

A következő lépés a szerkezet összeállítása, ami egyes esetekben kész panelekből, máskor viszont a helyszínen leszabott faanyagból készül el. Ha mind a falszerkezet, mind a tetőszerkezet elkészült, jöhet a tető fedése, majd a stabilitást biztosító OSB lapok felhelyezése a falakra, illetve a nyílászárók helyének kivágása. A szigetelőanyagok rés- és hézagmentes elhelyezését a nyílászárók beépítése követi, ezek után a párazáró fólia és arra gipszkarton kerül fel az épület belterében - ekkor már kezd valóban alakot ölteni a könnyűszerkezetes ház.

Az utolsó lépések a beltér burkolása és festése, az aljzatbetonozás hőszigeteléssel való ellátása, a külső hőszigetelés felhelyezése és vakolása, majd az utolsó simítások, azaz a szerelvényezés, elektromos rendszer befejezése és a takarítás. Ha minden a maga medrében halad, akkor a könnyűszerkezetes ház építésének  legelső lépésétől kezdve egészen a legutolsóig mindössze néhány hónap telik el, ami kiemelkedő az építőiparban!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a könnyűszerkezetes házak építésének folyamatával és árainkkal kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízást adni cégünknek, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!