Hogyan épül fel egy könnyűszerkezetes ház?

 Már maga a tény is nagyon érdekessé teszi ezeket az épületeket, hogy nem a helyszínen készülnek. Mivel az egyes elemek üzemi körülmények között kerülnek legyártásra, majd összeillesztésre, ezért sokakat éget a kíváncsiság, hogy milyen módon épülnek fel ezek az otthonok. A könnyűszerkezetes ház építése lépésről lépésre történik, míg végül az átadásra kerülő a ház, ami minden négyzetméterében tökéletesen megfelel a megbízó elképzelésének.

Előregyártott elemek összeillesztése

Mint, ahogy a nevében is benne van, az előregyártott épületek előregyártott elemekből épül fel. Ez azt jelenti, hogy bizonyos alkotórészek már készen rendelkezésre állnak. Ezeket nem kell elkészíteni, csupán annyi a teendő vele, hogy az igényeknek megfelelően összeillesztésre kerüljenek más elemekkel. Az építés első fázisában a munkafolyamok üzemi körülmények között zajlanak, ahol a dolgozok munkája maximálisan össze van hangolva.

Házépítés a helyszínen

Mint, ahogy már említettük, a könnyűszerkezetes ház építése lépésről lépésre történik. Ez a helyszínen sincs másképp. Miután minden feladat elvégzésre kerül az üzemben, a dolgozók kimennek a helyszínre és ott folytatják a munkájukat. Értelemszerűen vannak feladatok, amiket csak ott tudnak megcsinálni, ahol az épület áll majd. Ám ez a teljes házépítésnek csak egy része. Végül az utolsó simítások is elvégzésre kerülnek, ezt követően pedig az épület átadásra kerül. Az előzetes megállapodás szerint ekkor a ház szerkezetkész, félkész vagy pedig kulcsrakész állapotban van.