Könnyűszerkezetes házak? Gyorsházak? Készházak?

könnyűszerkezetes házkönnyűszerkezetes házak előnyei vitathatatlanok, ám sok tévhit kering velük kapcsolatban. Mi segítünk Önnek eligazodni, és megvalósítjuk álmai otthonát!

Hazánkban alapvetően a hagyományos téglaházak jellemzőek, de az, hogy ez számít a jól bevált technológiának, nem jelenti azt, hogy ne lenne más, akár sokkal jobb megoldás. Sokféle információt hallani a könnyűszerkezetes házak kapcsán, azonban sokan tévhitekre alapozzák ismereteiket, csupán ezért kételkednek a technológiában. Az alábbiakban tisztázzuk a fogalmakat és összefoglaljuk, mit érdemes tudni ezekről a házakról!

A könnyűszerkezet tulajdonképpen egy gyűjtőfogalomnak tekinthető, amit a szerkezet súlya alapján is azonosíthatunk (kevesebb, mint 300 kg/m2), de elsősorban az alapanyagok alapján határozunk meg, így ide tartozik minden acélból és fából készült szerkezet. Ezen belül a készházak és a gyorsházak is egy-egy alkategóriának számítanak. Míg az előbbiek jellemzője, hogy előregyártott panelekből állnak és a helyszínen már csak a szerelés történik, addig utóbbiak esetében a helyszínen állítják össze a vázat, így a tervek még módosíthatóak.

könnyűszerkezetes házak legnagyobb előnye a gyorsaságban rejlik, de nem ez az egyetlen érv, ami mellettük szól. Mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy egy rendkívül környezetbarát technológiáról van szó, ami az energiatakarékos megoldásoknak is teret enged. A könnyűszerkezetes házak mindemellett helytakarékosak is, ugyanis nagyobb a használható belső terük, mint a téglaházaknak. Végül, de nem utolsó sorban érdemes tudni, hogy ezeket a házakat sokkal egyszerűbb átépíteni, mint hagyományos technológiával épült társaikat.

Sokan úgy vélik, hogy a könnyűszerkezetes házak nem időtállóak, pedig valójában szakszerű kivitelezéssel és jó minőségű alapanyagok használatával éppen olyan tartósak, mint a téglaházak. Mindez pedig nem holmi feltételezés, hiszen a technológiának szerte a világon van múltja, előszeretettel választják például Kanadában, de Európán belül Norvégiában is.

Amennyiben Ön is szeretné közelebbről megismerni a könnyűszerkezetes házak előnyeit, mindenben rendelkezésére állunk! Forduljon hozzánk elérhetőségeink egyikén, és tegye fel bátran kérdéseit, ossza meg velünk egyedi elképzeléseit!