Mennyi költséget emészt fel az otthonteremtés?

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha nem kell azon bosszankodnia, hogy milyen sok váratlan kiadás keletkezett az építkezés ideje alatt. A nagypaneles technológiával felépített épületek nagy előnye, hogy megkímélheti magát a felesleges aggódástól, hiszen a kész ház árak minden költséget tartalmaznak. A ráfordítások pontos összegéről az előtt szerezhet tudomást, mielőtt az első elemek összeillesztésre kerülnek.

Tervezés, kivitelezés

Egy ház sem épülhet fel a kiviteli és az engedélyeztetési tervek elkészítése nélkül. Ehhez szükség van egy tervezőre, egy statikusra és egy kivitelezési szakemberre is, akik lehetővé teszik, hogy a ház az igényeknek és az előírásoknak megfelelően készüljön el. Ez azonban azt is jelenti egyben, hogy ki kell fizetni a szakemberek munkadíját, illetve minden olyan számlát, ami a tervkészítéssel, az engedélyeztetéssel és az üzembe helyezéssel kapcsolatban kerül kiállításra. A kész ház árak esetében nincsenek rejtett költségek, amik a későbbiek során kellemetlen meglepetéseket okoznának.

Szakipari munkák

Amennyiben futja a keretből, akkor a szerelési munkákra is igényt lehet tartani. Ebben az esetben kiépítésre kerül az áram- és vízellátást biztosító rendszer, illetve a fűtéshálózat működésével kapcsolatos teendőket is elvégzik a dolgozók. A kész ház árak minden készültségi fok esetében fix költségeket tartalmaznak, ami nagymértékben megkönnyíti a pénzügyi tervezést.