Mikor minősül készháznak egy könnyűszerkezetes ház?

Valójában az elnevezés az építési technikára utal, ami azt jelenti, hogy a kialakításra kerülő falak térfogatsúlya sokkal könnyebb lesz, mivel a vázszerkezetet fából, fémből vagy esetleg polisztirolból készítik a szakemberek.

A könnyűszerkezetes háznak többféle készültségi foka is ismeretes, melyek közül készházaknak nevezzük azokat, amik beköltözésre kész állapotban vannak.

Mit is jelent ez pontosan?

A “kész” kifejezést szó szerint kell érteni, vagyis egy lakóépületet akkor nevezhetünk készháznak, ha minden szempontból alkalmas arra, hogy a tulajdonosa beköltözzön. Nincs szükség nyílászáró beépítésre, villany- vagy fűtésszerelésre, esetleg különböző belső építészeti munkák elvégzésére, hiszen átadás előtt a szakemberek ezeket a feladatokat is elvégzik, sőt még a csempét, a parkettát is lerakják és a falakat is lefestik. Lényegében elmondható, hogy a készházak esetén az összes munka elvégzésre kerül, ami a könnyűszerkezetes ház építése során felmerülhet.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mennyi időbe telik, míg a szakemberek kompletten elkészítenek egy lakóépületet. Nos, a helyzet az, hogy míg egy téglaház elkészítése akár hosszú évekig is elhúzódhat, addig egy könnyűszerkezetes ház építése körülbelül három-öt hónapot vesz igénybe. A gyors és hatékony munka annak a profi szakértői csapatnak köszönhető, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elkészítsék a tökéletes paraméterekkel rendelkező lakóépületeket.